Modern tids rekrytering

december 9, 2009 10:57 by BM

Livet som arbetslös kanske förefaller som lata dagar fyllda med film och tevespel, men det är inte hela sanningen. En arbetssökande har mycket tunga krav på sina späda och ifrån sparsamt leverne utmärglade axlar. Inte nog med att rekryteraren ställer höga och ibland fullständigt orimliga krav, där du skall ha en purfärsk 5-årig högskoleutbildning, samtidigt som du skall ha minst tio års relevant arbetslivserfarenhet inom samma område och dessutom vara under 25 år. Typ. Jobbannonser som dessa underminerar förmodligen majoriteten av jobbjagarnas självförtroende, vilket kanske också är ett underliggande mål hos arbetsgivaren, för att kunna sänka den sökandes löneanspråk.

Och som om inte denna press vore nog, så gör knappast den statliga inrättning avsedd att stödja de arbetslösa och hjälpa dem in i arbetslivet, saken bättre. För istället för att ge stödet och hjälpen som behövs, har man bara resurser nog att - återigen - ställa krav. Du skall söka alla jobb som vi annonserar! Du skall hitta och söka alla jobb som vi inte annonserar! Du skall söka alla jobb i din hemkommun! Du skall söka alla jobb utanför din hemkommun och helst även i alla länder! Du skall dessutom ringa och prata med, samt även gärna göra hembesök hos din potentiella arbetsgivare, med en termos kaffe och nyknådade bullar! Annars får du inte en spänn av pappa staten - de pengarna behåller vi för att sitta gott och se er kallsvettas vid varje besök på vår förmedling!

Resultatet av detta är i sin tur att arbetsgivare får drivor av irrelevanta ansökningar och tafatta telefonsamtal vid varje rekrytering medan jobbsökaren blir allt mer blasé för varje döfödd intervju, om han/hon nu lyckas ta sig så långt. Bra jobbat, AF!


Just nu värderat 2.6 av 98 människor

  • Currently 2,612244/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kommentarer

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

maj 26. 2018 00:11